We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Bebek Beslenmesi Ve Ek Beslenme Önemi

Bebek Beslenmesi Ve Ek Beslenme Önemi

6. Ayda Bebek Beslenmesi

Demir gereksinimleri artacağı için pekmez ve yumurta sarısı ile bebek beslenmesi için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra bebeğinizin başta C vitamini ihtiyacını karşılamak için meyve suyu ile de beslemelisiniz. Öncelikli meyve suyu tercihi elma suyu olmalıdır. Daha az alerjenlik etkisi olduğu için elma suyu bebeklere ilk verilecek olan meyve suyudur. Ayrıca devam mamaları da bebeğinizin günlük temel besin ihtiyaçlarına cevap verecek kadar zengin içeriklidir.

7. Ayda Bebek Beslenmesi

6 aylık bebeklerin beslenmesine ek olarak püre ve yarı katı besinlerle bebeklerin ağız reflekslerinin geliştirilmesi sağlanır. Bebeklerin bu tarz besinlere doğru zamanda geçirilmesi oldukça önemlidir. Çünkü eğer ağız refleksleri gelişmezse bebeğiniz katı besinlerle beslenmek istemeyebilir. Gerekli olan yiyeceklerle beslenemediği içinde gelişiminde sorun olabilir.

Bu ay içerisinde verilmesi gereken yiyecekler; pirinç unu, pirinç, tavuk eti, az yağlı ve en az iki kere çekilmiş kıyma, sebze püresi, meyve püresi ve sebzeli çorbalardır.

8. Ayda Bebek Beslenmesi

Bu ay içersinde bebeğinize verdiğiniz yiyecekleri biraz daha katılaştırıp ve zenginleştirebilirsiniz.

Kıymalı ve sebzeli püre hale getirilmiş yemekler, yumurtanın bütünü, pastörize edilmiş peynir, tahıl ve kuru bakliyatlarla yapılmış püre yemekler bu ay içerisinde bebeklerinize ek gıda olarak verebileceğiniz yiyeceklerdir.

12. Ayda Bebek Beslenmesi

Bebeklerinizin artık 1 yaşından sonra sizinle masaya oturmasına izin verebilirsiniz.

Baharatsız ve uygun pişirme yöntemleri ile pişirilmiş olan yiyeceklerle bebeğinizin sağlıklı olarak beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeklerinize 1 yaşından itibaren tuz tüketimine ve inek sütü içimine başlatabilirsiniz.

Bebeklerinizin yeterli iyotlar alabilmesi için; tuz ilavesini yemeklerine piştikten sonra yapmanız gerekmektedir.

1 ve 2 Yaşındaki Bebekler İçin

Balık ve yumurta beyazına 1 yaşından sonra başlanmalıdır. Çünkü bunlar alerjen yiyecekler kümesinde yer almaktadır. Bebeğinizde herhangi bir alerjik reaksiyon oluşmaması için bu besinleri tüketmek 1 yaştan sonra uygun olur.

Bebeklerinizin sizinle aynı masada oturuyor olmasının faydası ise sizi örnek alarak yiyeceklere alışkanlık sağlamalarıdır.

Bebeğinize bu yaşlarda günlük olarak ortalama ; 2 su bardağı süt ya da yoğurt, 2 dilim kadar dilim peynir, 90 gram kadar et ya da balık, 4 porsiyon kadar ekmek, makarna ve çorba gibi tahıl içeren yiyecekler sağlamak uygun olacaktır.

0-1 Yaş Beslenmesinde Sakıncalı Besinler

Çay:
İçerdiği teinden dolayı demir ve diğer mineralleri bağlayıcı özelliktedir. Yine içerisine eklenen şekerde iştahsızlığa ve diş çürümesine neden olur.

Bitki Çayları :
Papatya çayı, yeşil çay gibi bitki çaylarının demir emilimini azaltıcı etkisi vardır.

Bal :
Colostridium botulium sporları içerebilmesi nedeniyle botulizm riski taşır. Süt çoçuklarının mide asidi düzeyi düşük olduğundan bu sporları öldüremez, bir yaşın altındaki çoçuklara bal önerilmez.

Şeker :
Şeker vücuda enerji sağlar, başka bir enerji değeri bulunmaz. Boş enerji kaynağı olduğu için bebek beslenmesinde şeker yerine pekmez kullanılması daha doğrudur. Ayrıca çoçuklarda fazla tüketilmesi iştahsızlığa, diş çürüklerine ve ileri dönük hatalı beslenme davranışlarının gelişemesine ve dolayısıyla şişmanlığa neden olur.

Doğum sonrası beslenme, bebek ve çocuk beslenmesi online diyet paketlerimize göz atmak için tıklayın.