We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Y Kuşağı ve Y Kuşağı Diyeti

Y Kuşağı ve Y Kuşağı Diyeti

Y kuşağı ve Y kuşağı diyeti nedir? Artık kişiler doğum yıllarına göre yıllara ayrılıyor. O yılların gelişmeleri, trendleri ise kişilerin karakter özelliklerini ve beslenme şekillerini belirliyor. Y kuşağı ve Y kuşağı diyeti ise bu kuşakların ikinci sırasında yer alıyor. Eğer 1980 ve 2000 yılları arasında doğduysanız siz de bu kuşağa dahilsiniz! Kuşakları birbirinden ayıran sadece yıllar değil, bireylerin aynı dönemde yaşadıkları, teknolojik gelişmeler, trendler, beslenme tarzı kişisel özelliklere de yansıyor. Bu kişisel özellikler farklı karakterleri ortaya çıkardığını gösteriyor. Eğer Y kuşağı ve Y kuşağı diyeti nedir diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. X kuşağına veya Z kuşağına aitseniz, diyetleri ve açıklamaları için linke tıklayabilirsiniz. Y kuşağına ait olan bireyler bu yazımız sizin için çok eğlenceli ve açıklayıcı olacak. Y kuşağı ve Y kuşağı diyeti nedir? 

Y KUŞAĞI NEDİR?

Y kuşağı 1980 ile 2000 arasında doğanların oluşturduğu nesil olarak bilinmektedir. İnternetin yeni  yeni popüler olduğu ve kullanıldığı bir dönem olduğundan internet kuşağı olarak da anılmaktadır. Anne ve babalarından farklı olarak teknolojik, tüketimin çok arttığı bir dönemde büyümüştür. İnternetin olduğu yıllarda dünyaya gelen ilk kuşaktır.

Y KUŞAĞININ KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ

Y kuşağı bireyleri, bir önceki nesile göre çok daha fazla kültürle iletişime geçmiştir. Böylelikle daha yüksek kültürel zenginliğe sahiptir. Ekonomik düzeyleri diğer jenerasyonlarla kıyaslandığında ekonomik statü farkınınn en yüksek olduğu ortaya konulmuştur.  Y kuşağı üyeleri, her şeyi elde edebileceğine ve kendilerinin dönüşümcü olduklarına inanmaktadır. Doğdukları andan itibaren medya ve reklamların etkisinde kalmıştır bu yüzden anne-babalarına göre daha fazla marka bilincine sahip bireyler olarak büyümüşlerdir. Bu dönemde doğan bireyler, kazandıkları maaş yerine onları manevi olarak iyi hissettirecek konulara önem vermektedir. Sosyal sorumluluk projeleri, esnek çalışma saatleri gibi faktörler onlar için daha önemli olmuştur.

Y KUŞAĞI VE İŞ HAYATI

Bu kuşak iş hayatı ve sosyal yaşam için reform niteliğindedir. Onlar için verilen maaş dışında yaptıklarının onaylanıp, beğenilmesi, öğrenme fırsatının olması gibi kendilerini iyi hissettirecek bir tatmin daha önemlidir. İş hayatında kendilerini ifade edebilmek, birden fazla işi yürütebilmek, aktif bir rol oynamak ve her şeye yönelebilmek onları iyi hissettirir. İş ortamının esnek olması, saygı duyulmak, ekip olarak çalışabilmek, iş yerinde eğlenebilmek, sürekli öğrenmek, her şeyin geçici olduğunu düşünmek, özel yaşam ve iş hayatı arasındaki dengeyi kurabilmek gibi özellikleri çalışma yaşamlarında aramaktadır. Bu kuşak üyeleri çalışma yaşamına girer girmez terfi olanaklarını aramaya başlayan çalışanlar olup, eleştiriye karşı tahammülleri çok azdır. Teknolojinin getirmiş olduğu hız onları hızlı düşünmeye, hızlı hareket etmeye ve dolayısıyla da hızlı tüketmeye yöneltmektedir. Bu kuşak üyelerinin kariyer yaşamları boyunca önceki kuşaklardan daha fazla iş değiştirdikleri düşünülmektedir. Nitekim Türkiye’de iş yaşamında olan insanların büyük çoğunluğu bu kuşağın üyeleridir.

Y KUŞAĞI DİYETİ

X kuşağından farklı olarak, iki öğün yerine üç öğün yemeyi tercih ederler. Sağlıklı olan bitkisel yağları tercih ederler. Ayçiçek yağı, margarin ve zeytinyağı kullanırlar. Y kuşağına ait olan bireyler sebze ve meyve gruplarını severler. Z kuşağında Amerikan tarzı fast food tüketimi görülürken, Y kuşağı pide, lahmacun, döner, gözleme, börek, dürüm, kebap, pastırma ve sucuk tarzı ürünleri tüketirler. Bakliyat olarak mercimek, nohut, pirinç kullanırlar. Çorba tüketmeyi severler ve özellikle mercimek, ezogelin, tarhana, işkembe, domates çorbalarını tüketirler. Muhallebi, baklava, sütlaç, tulumba, lokum ve yaş pasta türünde tatlılar tüketirler. Küreselleşmenin etkisiyle birlikte kola, alkollü içecekler içilir. Deniz ürünleri ve beyaz et ürünleri de tüketimler arasındadır.