We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

2018 Beslenme Trendleri

2018 Beslenme Trendleri

Her yıl sosyal medyada, televizyonda popüler olan gıdaların ve beslenme tipinin konuşulduğunu görüyoruz. Her sene değişen popüler diyetler, trend beslenme stilleri, besinler herkesin dikkatini çekiyor. 2018 beslenme trendleri üzerine çok farklı değişiklikler bizleri bekliyor. Peki, bu sene bizleri neler bekliyor? 2018 beslenme trendleri nelerdir? İşte sizler için araştırdığımız 2018 beslenme trendleri :

Siyah Yiyecekler

2017 yılında, yiyecek ve içecekler pastel ve renkli tonlardaydı. Bu durum kısa süre kaybolmayacak olsa da 2018’de bizi çok daha koyu renkli yiyecekler bekliyor. Siyah yiyecek trendi Avrupa ve Amerika’da zaten ortaya çıkmış durumda, yalnızca siyah dondurma, siyah latte ve kara ekmek şeklinde instagramda araştırırsanız, resimlerine rastlayabilirsiniz.

Peki bu siyah yiyeceği yaratan özel madde nedir? Sadece kömür!

Ekmeği veya keki uzun süre fırında bıraktıktan sonra yanmış, kömür almış halinden bahsetmiyoruz. Hindistancevizi kabuklarının karbonize edilinceye kadar aşırı yüksek sıcaklıklara maruz bırakılarak yanması sonucu kömür oluşur. Aktif kömür, zehirlenmiş hastaları tedavi etmek için uzun zamandan beri kullanılmıştır; çünkü zehrin mideye geçmeden önce zehri dışarı çekmesini sağlayan inanılmaz emici özelliğe sahiptir.

Aktif kömürü diyetimize dahil etmek, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabileceği için, detoks açısından iyi bir durum olabilir. Küçük dozlarda aktif kömür tamamen zararsızdır.

Bize göre , iyi bir popülerite ve instragramda trend olacaktır. Bunu inkar edemeyiz ancak bu eğilimin 2018’in sonunda tükeneceğini düşünüyoruz.

Küflendirilmiş Yiyecekler

Evet, başlığı yanlış okumadınız. Küflenmiş yiyecekler 2018 yılının beslenme trendlerinde bulunacak. Yeni ve farklı lezzetleri arayan şefler, bilinçli olarak küf türlerini deneyecek, küflendirilmiş yiyecekleri sağlığa faydalı olarak tüketiciye sunacaklar. Ancak, evde bozulan yiyeceklerin küflenmesi gibi bir küften bahsetmiyoruz. Belirli koşullar altında, bilinçli olarak faydalı bakterilerle sağlanmış olan küften bahsediyoruz. Küflenmiş yiyecekler yemeye var mısınız?

Vegan

Son 10 yılda İngiltere’de veganların sayısının % 350 arttığı bir gıda dünyasıyla karşı karşıyayız. Bitkisel beslenme, çoğunlukla gençler tarafından yönlendirilen bir harekettir Yalnızca et yemeyen vejetaryenlerin yaklaşık %50’si, 15 ve 34 yaşları arasındadır.
Açıkçası veganizmin 2018 trendi olacağını söylemek pek doğru olmaz. Çünkü, daha şimdiden popülerliğini başlattı. Özellikle fast food restaurantlarında tavuksuz, etsiz, vegan burger çeşitleri, vegan menüleri giderek artmaya başlayacak. Bu durum sadece vegan olanlar için değil dışarıda et tüketmek istemeyenler, sebze sevenler için de güzel bir seçenek olacak.

Bu trendin ortaya çıkmasında instagramın yanı sıra şüphesiz büyük porsiyonlu abur cubur yuvası olan ABD’den geliyor ve 2018’de vegan fast food trendinden daha büyük şeylerin olacağını tahmin ediyoruz.

Bezelye

Çok sevgili yeşil bezelye, sizi çocukken nasıl küçümserdik! Ancak bezelye 2018’de büyük bir geri dönüş yapacak.
Besin değeri açısından, bezelye çok değerli bakliyatlardan biridir. Bu küçük yeşil toplar protein, lif, mineraller, antioksidanlar ve anti-inflamatuarlarla doludur ve inanılmaz derecede değerlidir.

Bitki bazlı diyetlerdeki artış, protein tozlarının bitkisel olarak ortaya çıkmasını sağladı. Bezelyeli protein, bitkisel proteinler arasında en yenisidir. Bezelye proteininin diğer tozlara kıyasla sağladığı büyük yararlarından biri, nötr bir tada sahip olması, çorba, güveç, fırın ve sulu yemekler için mükemmel bir ilave olmasıdır.

Bezelye proteini, vücudumuzun doğal olarak üretemeyeceği 8 amino asidi içerir; bu durum oldukça iyidir. Kalan diğer amino asit çeşitleri et ürünleri ya da pilav tüketimi ile elde edilebilir.

Ketojenik Diyet

Ketojenik diyet uzun bir süredir trendler üzerinde duruyor. Ketojenik beslenme, hızla artan gıda ve beslenme eğilimlerinden biri haline geldi ve gittikçe artan ketojenik tabanlı yemek kitapları, podcastler ve instagram hesapları ortaya çıkmaya başladı.

Ketojenik beslenme tam olarak nedir?
Çok temel terimlerle aslında yakıt olarak karbonhidrat yerine vücudu eğitmek olan düşük karbonhidratlı bir diyettir. Karbonhidratlar kısıtlandığında, vücudumuz ketoz olarak bilinen metabolik bir duruma girer. Yani, vücut yakıt olarak yağı kullanmaya başlar. Karaciğerde yıkılan yağ parçacıklarından keton oluşur. Bu durum, şeker hastalığına yol açabileceğinden, keton ve ketozis iyi bir şey değildir. Bu diyeti uyguluyorsanız, bu ketonların vücuttan atılmasına yardımcı olmak için bol miktarda su içmeniz önemlidir.

Mantarlar

Genellikle ya hiç sevilmeyen ya da favori yiyecek olan mantar besini, 2018 yılına damga vurmak için geliyor.

Tıbbi ilaçlarda kullanılan mantarlar, kan şekeri seviyelerini dengeleme ve iltihaplanma konusunda yardımcı olmaktadır. Ancak yeni araştırmalar, mantarların, vücudumuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olmakta çok başarılı olduğunu göstermiştir.

Mantarı toz gibi maddelere dönüştürmeye ve çok yönlü bir şekilde kolayca tüketilebilen yeni ürünler geliştirildi. Zerdeçal ve pancar latte yerine, sağlıklı kafeterya menülerinde chaga mantar latte veya belki de süper gıda mantar sıcak çikolata görebilirsiniz.

Notropikler

Notropik, hafızayı ve bilişsel fonksiyonu iyileştirmeye yardımcı olan bir maddedir. Geçmişte bunlar genelde takviyeler veya ‘akıllı ilaçlar’ şeklinde kullanılmıştır. Ancak 2018’de gıda ürünlerinde notropiklerin ortaya çıkması bekleniyor. Herkesin bildiği gibi, fıstık ve yağlı balık gibi besinlerin belirli beyin ve sinirsel işlevleri artırmaya yardımcı olur. Hafızayı ve bilişsel fonksiyonu iyileştirmeye yardımcı olan nötropik isimli madde en çok yumurta, et, balık ve deniz ürünlerinde bulunur. Notropik, bu gıdaları kullanarak ek vitamin ve minerallerle bir adım daha ileriye götürüyor. 2018’de kahveli çiğneme sakızları görebilirsiniz. Fark ettiyseniz beyinsel ve sinirsel sistemin güçlenmesini sağlayacak etken: kafein! Bu sene daha fazla kafeinli, beyin güçlendirici bir yıl bizi bekliyor! Nötropik besinlerin bir diğer olumlu etkisi de mutluluk hormonu olarak adlandırdığımız serotonin’in üretimini arttırmada etkili. Nootropikler arasında kahve ve yeşil çay da bulunuyor.

Online Diyet

2018’in yeni trendleri arasında uzaktan beslenme danışmanlığı sağlayan online diyet programlarıdır. Teknoloji 2000’li yıllarda yaşamımızda tamamiyle yer etti. Bu popülerliğin arasına da tabi ki diyet programları eklendi! Online diyet yurtdışında yaşayan, diyetisyene gitmeye vakti olmayan, vakit kazanmak isteyen kişiler için harika bir yöntem!

Umarım 2018 beslenme trendleri yazımız sizin için faydalı olmuştur. Merak ettikleriniz, yorumlarınız ve sormak istedikleriniz için aşağıya yorum bırakabilirsiniz.